Предметом вивчення навчальної дисципліни є базові поняття теорії  алгоритмів, способи їх представлення. Класифікація алгоритмів та розв’язання класичних моделей обробки даних.

Навчальна дисципліна «Основи алгоритмізації і програмування» спрямована на підготовку фахівців, що володіють основними алгоритмічними конструкціями, здатні складати алгоритми розв’язування задач та програмувати їх, готові до професійного та особистісного розвитку. Зміст курсу передбачає формування уявлень про способи представлення інформації в пам’яті комп’ютера, основні алгоритмічні конструкції та способи їх реалізації мовою C++, основні типи даних та елементи мови C++.

Основними завданнями вивчення дисципліни “Основи алгоритмізації і програмування” є формування компетенцій щодо основ розробки алгоритмів розв’язування прикладних задач та оволодіння основами програмування.

В результаті навчання студенти будуть

знати:

основи алгоритмізації та програмування;

способи розв’язання базових алгоритмічних задач і принципи побудови відповідних інформаційних (зокрема, математичних) моделей,

загальні принципи розв’язування задач за допомогою комп'ютера з використанням програмного забезпечення загального та навчального призначення.

вміти:

аналізувати відомі методи побудови алгоритмів та визначати найоптимальніші з них для розв’язування конкретної задачі;

тестувати складені алгоритми;

працювати з інтегрованим середовищем програмування;

використовувати базові техніки програмування.

розв’язувати змістовні задачі різного рівня складності, користуючись відомими теоретичними положеннями, математичним апаратом, літературою та комп’ютерною технікою.