Дисципліна «Апроксимативні властивості інтегралів Пуассона» належить до переліку вибіркових навчальних дисциплін, забезпечує професійний розвиток бакалавра та спрямована на вивчення асимптотичної поведінки величин наближень деяких функціональних класів бігармонійними інтегралами Пуассона. 

Викладачі: Харкевич Ю.І. та Жигалло Т.В.

Кількість кредитів: 6. 

Форма контролю: екзамен. 

Мета навчальної дисципліни: ознайомлення з різними лінійними методами підсумовування рядів та інтегралів Фур’є, їх апроксимативними властивостями на класах періодичних функцій. 

Програмні результати навчання: 

Бакалавр повинен знати: матричні методи підсумовування рядів Фур’є; теорію регулярності та насичення лінійних методів підсумування рядів Фур’є; апроксимативні властивості гармонійного та бігармонійного операторів Пуассона, операторів Вейєрштрасса на різних функціональних класах; апроксимативні властивості операторів типу Абеля-Пуассона.

Бакалавр повинен вміти: досліджувати на регулярність лінійні методи підсумовування; встановлювати порядок та клас насичення; знаходити константи Лебега класичних lambda - методів; знаходити розв’язок задачі Колмогорова-Нікольського для прямокутних методів (зокрема гармонійного та бігармонійного інтергалів Пуассона) на класах Соболєва та Степанця.